Direktor Erik Mlinar je bil del Poslovnega dne z Novo KBM

12. junij 2015

Poslovni dan z Novo KBM: kaj imajo skupnega podjetniki in vrhunski športniki?


Kaj potrebujejo podjetja za dolgoročni uspeh? Kako pristopiti do banke, da bo ta lahko učinkovito podprla podjetje pri njegovem razvoju? Kaj se podjetniki lahko naučijo od vrhunskih športnikov? Kako ostati v dobri formi? Na ta in mnoga druga vprašanja so na včerajšnjem Poslovnem dnevu z Novo KBM v hotelu Perla v Novi Gorici skušali odgovoriti udeleženci okrogle mize: Andrea Massi, smučarski trener, Erik Mlinar, direktor podjetja Mlinar+Mlinar d.o.o., Zmago Petrič, lastnik podjetja Petrič d.o.o., mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada, in Jernej Močnik, izvršilni direktor Področja poslovanja z gospodarskimi družbami pri Novi KBM.
 
Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da vrhunski šport in podjetništvo nimata veliko skupnega, je včerajšnja okrogla miza na Poslovnem dnevu z Novo KBM pokazala prav nasprotno: sogovorniki so se strinjali, da jih družijo podobne lastnosti in izzivi. Andrea Massi, smučarski trener, je menil, da »je tako v športu kot poslu pot do uspeha izredno zahtevna. Za doseganje vrhunskih rezultatov je pomembno imeti ob sebi zvesto ekipo, četudi majhno, ki si prizadeva za čim bolj kvalitetno delo. Seveda pomaga, če imaš sponzorske in druge partnerje, s katerimi si zaupaš. Treba je biti trdno na tleh, obenem pa imeti ambiciozne cilje.«

Predstavniki malih in srednje velikih podjetij ter gospodarskih družb iz primorske regije, ki so se zbrali na dogodku, so se med drugim strinjali, da so tovrstni pogovori dobrodošli, saj je posredovanje izkušenj tistih, ki so že uspeli, pomembno ne le zaradi iskanja novih poslovnih priložnosti, temveč predvsem zato, ker podjetniki potrebujejo prave usmeritve. 

»V Novi KBM smo podjetnikom prisluhnili in z našo celovito ponudbo storitev jim zagotavljamo finančno podporo. Obenem smo jim na voljo kot svetovalci pri razvoju njihovih projektov. Pomembno je,  da stranke in njihove poslovne modele dobro poznamo. Želimo si, da bi nas podjetja seznanila s svojimi načrti že na samem začetku razvoja poslovne ideje, saj lahko banka tako zagotovi bolj kakovostno in primerno podporo razvoju podjetja,« je med drugim poudaril predsednik uprave Nove KBM Robert Senica. Podjetje Mlinar+Mlinar d.o.o. je na trgu že okoli 50 let, svojo priložnost pa je našlo v izdelavi pohištva po meri. Direktor podjetja Erik Mlinar pravi: »Poskušamo biti drugačni od drugih, recept za uspeh pa so trdo delo, vztrajnost in pozitivna energija. Brez zanesljive in kakovostne banke pa si poslovanja sploh ne predstavljam.« Tudi Zmago Petrič, ki vodi podjetje s 25-letno tradicijo, je izpostavil pomen partnerstva med banko in stranko. Po njegovem mnenju je pri poslu treba verjeti vase in vztrajati, predvsem pa delati to, kar rad delaš in v kar verjameš.

Čeprav Slovenija počasi izhaja iz gospodarske krize, je marsikatero podjetje še vedno v precej težkem položaju. Robert Senica je ocenil, da se kreditna aktivnost v slovenskem bančnem sistemu sicer krepi, vendar je po drugi strani še zmeraj precej podjetij, ki jih pesti prezadolženost. »Zaradi zaostrenih predpisov na področju upravljanja s tveganji banke še več pozornosti kot v preteklosti namenjamo spremljanju poslovne kondicije podjetij. Predvsem nas zanimajo njihovi poslovni načrti in projekcije o prihodnjih denarnih tokovih. V Novi KBM si aktivno prizadevamo, da s poenostavitvijo nekaterih internih postopkov strankam s kakovostnimi poslovnimi modeli in dobrim poslovanjem olajšamo poti do financiranja njihovega poslovanja,« je še povedal Robert Senica. Predsednik uprave Nove KBM je navedel tudi podatek, da so svetovalci banke do konca letošnjega maja opravili že okoli 1500 osebnih obiskov pri komitentih. 

Gostje včerajšnjega dogodka so se odrekli honorarju za sodelovanje in skupaj z Novo KBM sredstva prispevali v dobrodelne namene: Andrea Massi je donacijo namenil Oddelku za invalidno mladino Splošne bolnišnice Nova Gorica, Erik Mlinar Rotary clubu Idrija, Zmago Petrič pa Škofijski Karitas Koper.

 

Mlinar & Mlinar razstavni salon

Župančičeva 18, 1000 Ljubljana

Slovenija

tel: +386 1 241 65 20

GSM: + 386 51 424 499



Odpiralni čas:

PON - PET 10 -17ih

Ob sobotah in zunaj delovnika smo vam na voljo po predhodnem dogovoru.

Mlinar pohištvo d.o.o.

Vojkova 25, 5280 Idrija

Slovenija

tel: +386 5 373 47 30



Odpiralni čas:

Na voljo smo vam po predhodnem dogovoru.

 

Pišite nam