KUHAN MLEČNI KRUH

01. februar 2018

kuharska delavnica z nono Emilijo Pavlič

 

V septembru 2016 smo se spet družili ob odlični kuhinji in nasvetih naše drage znanke - ge. Emilije Pavlič - None. Tokrat smo odkrivali tipične primorske jedi. Bilo je prisrčno, poučno in slastno.

 

SESTAVINE (za 5 oseb):
pol kg bele moke
malo soli
približno 1 dl pasteriziranega mleka
košček masla
2 jajci ali 2 žlici čičerikine moke
žlica medu
vanilija
1 dag svežega kvasa

 

PRIPRAVA:
Presejano moko solimo in jo nato prelijemo s toplim mlekom, toplim maslom, stepenimi jajci, medom in med dlanmi zdrobljenim kvasom.
Zamesimo ne pretrdo testo, ki ga med vzhajanjem večkrat obrnemo in naredimo hlebček (za nekaj ur ga lahko postavimo tudi v hladilnik, da se dobro nakvasi).
Ko je hlebček do 3/4 vzhajan ga položimo v toplo osoljeno vodo. Nato ga pokrijemo in kuhamo približno 40 minut.
Kuhano poberemo iz vode s toplo luknjičasto lopatico, postavimo na leseno desko in narežemo s toplim nožem.

 

Pišite nam