KUHAN MLEČNI KRUH

01. februar 2018

kuharska delavnica z nono Emilijo Pavlič

 

V septembru 2016 smo se spet družili ob odlični kuhinji in nasvetih naše drage znanke - ge. Emilije Pavlič - None. Tokrat smo odkrivali tipične primorske jedi. Bilo je prisrčno, poučno in slastno.

 

SESTAVINE (za 5 oseb):
pol kg bele moke
malo soli
približno 1 dl pasteriziranega mleka
košček masla
2 jajci ali 2 žlici čičerikine moke
žlica medu
vanilija
1 dag svežega kvasa

 

PRIPRAVA:
Presejano moko solimo in jo nato prelijemo s toplim mlekom, toplim maslom, stepenimi jajci, medom in med dlanmi zdrobljenim kvasom.
Zamesimo ne pretrdo testo, ki ga med vzhajanjem večkrat obrnemo in naredimo hlebček (za nekaj ur ga lahko postavimo tudi v hladilnik, da se dobro nakvasi).
Ko je hlebček do 3/4 vzhajan ga položimo v toplo osoljeno vodo. Nato ga pokrijemo in kuhamo približno 40 minut.
Kuhano poberemo iz vode s toplo luknjičasto lopatico, postavimo na leseno desko in narežemo s toplim nožem.

Mlinar & Mlinar razstavni salon

Župančičeva 18, 1000 Ljubljana

Slovenija

tel: +386 (0)1 241 65 20



Odpiralni čas:

PON - PET 10 -17ih

Ob sobotah in zunaj delovnika smo vam na voljo po predhodnem dogovoru.

Mlinar & Mlinar d.o.o.

Vojkova 25, 5280 Idrija

Slovenija

tel: +386 (0)5 373 47 30



Odpiralni čas:

Na voljo smo vam po predhodnem dogovoru.

 

Pišite nam